CZ_1.png
WIND CORRIDOR

Chaofan Zhang

This project is an research project that explores the wind guided public space generating process. The basic method is to carve out the public and view corridor by the logic of how wind travelling through the site. And then develop the connectivity between buildings and adjust height of these buildings to improve the actant performance.

CZ_2.png

The generating process diagram which shows the carving logic of wind and how the public and view corridors are formed.

CZ_3.png

Perspective from the wind valley on the rooftop, this linear public space is the formed by wind carving. Floor slabs are locally connected to maintain the continuity of activity space.

CZ_4.png
CZ_5.png
CZ_6.png
CZ_7.png

Perspective from another wind valley, also carved by wind pipe and acting as the activity space on the rooftop.

CZ_8.png

Section, showing the connection between buildings and continuity of the public corridor carved out by wind.