LINK

Xiaohui Shi

The project starts by zooming out from Postterminalen to the scale of Gullbergsvass district and Gothenburg city. The original isolated and abandoned reality but graphically centralized location lead to the primary intention of connecting Postterminalen and Odinsplatsen, to further get connected to the city system. The mass is shaped by local context as well as analysis of mobility, visibility and daylight. The hybrid structure transforms the fringe to center and creates promising and energetic space for entertainment, living and working. It enriches the urban topography and interface by closely interacting with the built environment.

XS_2.png

Perspective - Entering Gothenburg by Train.

XS_3.png

Perspective - The Southern Plaza

XS_4.png

Key Steps of Generation Process

XS_5.png

Hybrid Mass

XS_6.png

Göta Älv Skyline

XS_7.gif

Visibility - visibility along the main route between Odinsplatsen and Postterminalen Plaza.

XS_8.png

Section & Facade - Function and Interface