AS_1.png
LAYERS OF NATURE

Alida Schultz

This project investigates the experiences of an unused area and how the surface occupied by the railway can be transformed. The use can be enriched by preserving existing elements and adding a layer with activities in combination with the missing nature that once existed. Based on the properties of the site, analyses are made by mapping and layering information to find architectural design strategies. The result of the investigation is a proposal that preserves the current situation and at the same time breaks the barrier by the railway. Instead of being a gap the project creates a vibrant green urban hub.

AS_2.png

The final project in an exploded axonometric presenting the various components separated in height by the different speed.

AS_3.png

Map showing the structure in the larger context and the connection to adjacent places and activities.

AS_4.png

Map showing the structure and its various components.

AS_5.png

Plan in scale 1:50 that presents the use of the site and the different materials and textures.

AS_6.png

Sections in scale 1: 1000 that present relation between the surrounding and

the structure and also the vertical and horizontal connection that it creates.

AS_7.png

Perspective from second elevated level showing the structure and its surrounding.

AS_8.png

Perspective from first elevated level showing the structure and the connection to the existing platforms.